Custom Bar Title

Descobrint Móra d’Ebre

Móra d’Ebre està situada al marge dret del riu Ebre, és la capital de comarca i es troba en una situació central respecte a les destinacions importants de la zona. Es troba a 19 minuts de Gandesa i de Falset, a 45 minuts de Tarragona i Tortosa i a 1 hora de Lleida.
El riu i la historia del poble han recorregut un mateix camí, i és una parada obligada perquè et deixis incloure per tot el que et pot oferir.

El 7 de Ribera es troba en el cas antic de la vila de Móra d’Ebre, entremig de la plaça de Baix, on es troba l’Ajuntament i l’Església parroquial, i el Castell que corona la població.

La primera parada és el Castell, on podràs trobar unes vistes panoràmiques privilegiades del riu Ebre, la plana Fluvial i el poble de Móra d’Ebre. El Castell d’origen àrab va formar part de la Baronia d’Entença més de 600, després de que el 1153 fos conquerit per l’exèrcit del comte de Barcelona Ramón Berenguer IV. Més tard va ser punt estratègic militar en diverses guerres carlines i en la guerra civil espanyola, això explica el seu estat, per les continus bombardejos. Tot hi així el castell està reformat i és un lloc que no et pots perdre.

A la plaça de Baix hauràs de buscar els escuts de les portalades que representen antigues famílies influents i les plaques de riuada, que ens mostren les cotes on arribava l’aigua del riu en època de desbordament. Deixa’t emportar per la imaginació i sorprèn-te amb la crescudes.

Al fons de la plaça podem trobar un passeig que ens duu molt agradablement fins l’embarcador, l’Aubadera i l’illa del Galatxo. Segueix el camí de Sirga fins trobar un pont de fusta a la dreta, aquest t’indica l’entrada a l’Aubadera, una representació del bosc de ribera. Escolta i observa les aus que fan la seva parada a Móra en la seva migració cap al Delta del Ebre.

  

Tornant a la plaça de baix i seguint el carrer Antoni Asens trobarem el monument al pont de Móra, fica els peus a les marques de ciment i juga amb la perspectiva per a fer caçar les arcades amb el monument. El pont de les Arcades va ser inaugurat el 1943. Disposa de cinc arcades, dos arcades laterals de 48 metres i tres de centrals de 60 metres, amb una llargada de 276 metres.

Pujant el carrer Doctor Peris a mà dreta trobarem el Convent de les Mínimes i l’Església del Sagrat Cor, que és el primer temple expiatori d’Espanya.

 

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT
Com fer una reserva

Envia’ns un missatge amb el tipus d’habitació que desitges, el dia d’arribada, el nombre de nits que vols reservar, i ens posarem en contacte amb tu ràpidament.